Al meer dan een kwartaal energieneutraal!

Al meer dan een kwartaal energieneutraal!

awzi Kralingseveer

De meeste energie gebruiken wij bij het zuiveren van afvalwater. Ons doel is om minder energie te gebruiken en meer zelf, duurzaam op te wekken. Bij onze grootste afvalwaterzuivering (AWZI) Kralingseveer, naast de Van Brienenoordbrug, zijn we dit jaar al een kwartaal energieneutraal!

Over heel 2017 was de AWZI Kralingseveer al voor 90% energieneutraal; dat wil zeggen dat 90% van de benodigde energie om al het afvalwater te zuiveren zelf werd opgewekt. Dit is in 2018 verder opgelopen en is de afvalwaterzuivering nu al drie maanden 100% energieneutraal!

Wij blijven keihard doorwerken om enerzijds minder te verbruiken en anderzijds meer zelf duurzaam op te wekken. De komende jaren wordt bijvoorbeeld de luchtbehandeling aangepakt wat een forse reductie van het elektriciteitsgebruik gaat opleveren. Ook worden nu plannen ontwikkeld om zonnepanelen te plaatsen op de daken én op de grond. En niet te vergeten de realisatie van Themista: een voorbehandeling van het zuiveringsslib wat meer biogas gaat leveren.

*Dit is geen 1 april grap maar wij worden hier wel heel vrolijk van!