Dijkgraaf Hans Oosters opent expositie ‘Dijken, onze Veiligheid’

Dijkgraaf Hans Oosters opent expositie ‘Dijken, onze Veiligheid’

Nieuwe tentoonstelling 'Dijken, onze Veiligheid' in Gemaal de Hooge Boezem

Het poldermuseum Gemaal De Hooge Boezem in Haastrecht heeft een nieuwe tentoonstelling ‘Dijken, onze Veiligheid’. Het museum, dat mede financieel wordt ondersteund door het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de omliggende polders en de inspanningen die door de eeuwen zijn geleverd om de polders droog te houden.

Op vrijdag 26 januari opende dijkgraaf Hans Oosters de nieuwe tentoonstelling over dijken. Bij deze expositie staan onder meer op een grote wandkaart alle dijkversterkingen tussen IJsselstein en Rotterdam vermeld. En via een touchscreenscherm kunnen allerlei filmpjes over methoden van dijkbeveiliging en van dijkversterking bekeken worden. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft aan de ontwikkeling van deze expositie meegewerkt.

Hans Oosters: “Als hoogheemraadschap zijn we erg blij met hoe de tientallen vrijwilligers bij Gemaal de Hooge Boezem met al hun kennis en enthousiasme bijdragen aan het vergroten van het waterbewustzijn in deze laaggelegen polder.”

De dijkententoonstelling is te zien in het Gemaal De Hooge Boezem in Haastrecht op 27 - 28 januari en op 3 - 4 februari van 13 tot 16 uur. Drie ooggetuigen van de watersnoodsramp van 1 februari 1953 vertellen dan over hun eigen ervaringen van toen. Kijk voor meer informatie over Gemaal de Hooge Boezem op www.gemaalhaastrecht.nl.