Doorlopend het dak op met de nieuwe Rotterdamse Dakenroute

Doorlopend het dak op met de nieuwe Rotterdamse Dakenroute

Rotterdamse Dakenroute

Meer dakennieuws: op vrijdag 1 juni is De Rotterdamse Dakenroute gelanceerd tijdens de Kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen.

De route leidt je langs een aantal prachtige initiatieven voor het gebruik van de Rotterdamse daken, zoals de baanbrekende DakAkker en het Slimdak op het Schieblock, een cocktailbar op het dak van het Groot Handelsgebouw, en het nieuwe Luchtpark op het dak van de Hofbogen. De route is te vinden via de gratis app Rotterdam Routes, beschikbaar voor Android en iOS. Download de app en ontdek het bruisende Rotterdamse daklandschap!

Waarom zijn daken zo belangrijk?

Veel Rotterdamse daken zijn nu eigenlijk nog ongebruikt, maar voor de toekomstige stad is het nodig om deze 'extra laag van de stad' beter te benutten. Met het groeien van de stad zijn steeds meer lege plekken in het centrum volgebouwd. De functies die hierdoor op straatniveau verdwijnen, moeten een plek krijgen op de daken. Zoals regenwateropvang en duurzame energieopwekking, maar ook daktuinen, woningen en rooftop bars.

Het Rotterdamse Dakenboek

De Rotterdamse Dakenroute is gebaseerd op ‘Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad’ van Esther Wienese, zij heeft de Dakenroute tevens ingesproken. Tijdens de Dakendagen en alle zaterdagen in juni
neemt Esther je ‘live’ mee de daken op. Een tour met Esther is te boeken via
insiderotterdam.com. De Dakenroute is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Bureau Binnenstad van de Gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals.