Evides Waterbedrijf sluit aan bij Rotterdamse Samenwerking in de Afvalwaterketen

Evides Waterbedrijf sluit aan bij Rotterdamse Samenwerking in de Afvalwaterketen

V.l.n.r.: Jean-Paul Meuldijk (Capelle a/d IJssel), Frank van Oorschot (Hollandse Delta), Annette Ottolini (Evides), Joost Eerdmans (Rotterdam), Agnes van Zoelen (Schieland en de Krimpenerwaard), Han van Olphen (Delfland)

Op 21 februari tekende Evides Waterbedrijf een samenwerkingsovereenkomst met RoSA (Rotterdamse Samenwerking in de Afvalwaterketen).

In RoSA, opgezet in 2013, werken gemeente Rotterdam, gemeente Capelle aan den IJssel, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, hoogheemraadschap van Delfland, waterschap Hollandse Delta en nu ook Evides samen om hun gezamenlijke ambities in en voor de Rotterdamse afvalwaterketen waar te maken.

Ambities

De partijen zetten met deze samenwerking in op een verandering naar een gesloten afvalwaterketen in 2050. Dit wil zeggen meer aandacht voor het sluiten van kringlopen en voor het terugwinnen van energie en grondstoffen uit afvalwater. Ook kostenbesparing, kwaliteitsverbetering en vermindering van de kwetsbaarheid van de afvalwaterketen zijn belangrijke doelen van RoSA.

Toetreding Evides Waterbedrijf

Evides levert veilig en betrouwbaar drinkwater - en industriewater op maat - en werkt aan verduurzaming van de watervoorziening. Om de doelmatigheid en kwaliteit in de hele waterketen te vergroten en de kwetsbaarheid te verminderen, werkt Evides veel samen met andere partijen in de keten. Door op concrete vraagstukken samen te werken, realiseren we een toekomstbestendige waterketen. Evides was de afgelopen jaren al betrokken bij RoSA, onder andere bij het opstellen van de Langetermijnvisie (pdf, 611 kB). Net als de waterschappen is Evides partner in NEREUS, het vervolg op RINEW: een onderzoek naar het op een innovatieve en duurzame manier hergebruiken van nutriënten, energie en water afkomstig uit afvalwater. Om te komen tot de afvalwaterketen van de toekomst is de aansluiting van Evides van groot belang. Door de ondertekening van de overeenkomst wordt de samenwerking nu officieel bekrachtigd.

Over RoSA

Meer informatie over RoSA leest u hier of op de website van gemeente Rotterdam.