Gratis sportief roeien op onze grootste waterberging

Gratis sportief roeien op onze grootste waterberging

FreeRowing in de Eendragtspolder

Vanaf nu kunt u gratis sportief roeien op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen, dankzij het initiatief FreeRowing. Burgemeester Gert-Jan Kats van de gemeente Zuidplas opende dit unieke concept vanmiddag.

De Willem-Alexanderbaan ligt in de Eendragtspolder, dit is een bijzonder gebied vanwege de unieke combinatie van waterberging, natuur, recreatie en sport. Door slim samen te werken hebben we dit met elkaar bereikt.

Droge voeten

In de ruim 300 hectare waterberging die we hier hebben gerealiseerd, kunnen we in tijden van extreme neerslag ruim 4 miljoen kubieke meter water tijdelijk opslaan. Hiermee zorgen we ervoor dat bewoners van Rotterdam en omstreken droge voeten houden. Het hoogheemraadschap is samen met de gemeenten Zuidplas en Rotterdam, medefinancier van dit initiatief. 

Onze dijkgraaf over dit initiatief

“Door de klimaatverandering met piekbuien waar we steeds vaker mee te maken krijgen, worden dit soort tijdelijke parkeerplekken voor water steeds belangrijker,” aldus dijkgraaf Hans Oosters. “We hebben het gebied ook dusdanig ingericht dat de waterkwaliteit en de natuur duurzaam verbeteren. Dankzij FreeRowing kunnen er nog meer mensen op een laagdrempelige manier van dit prachtige gebied genieten.”

Zondag open dag

Voormalig toproeier Nico Rienks was ook aanwezig bij de opening vanmiddag. Hij is meervoudig winnaar van Olympisch goud en nu ambassadeur van FreeRowing. Op zondag 15 april van 11.00 tot 15.00 uur houdt FreeRowing open dag, bezoekers
kunnen dan ook roeien.

Meer informatie en/of zelf een boot reserveren

Op de website www.freerowing.nl vindt u meer informatie en kunt u zelf online een gratis roeiboot reserveren.