Komt u het dak op?

Komt u het dak op?

Groen en blauw dak

Aanstaande zaterdag 2 en zondag 3 juni zijn de Rotterdamse Dakendagen. Op de Hofbogen is er een informatie- en inspiratiemarkt waar wij samen met de Gemeente Rotterdam staan. Op deze markt ontdekt u alle mogelijkheden om uw dak, tuin of omgeving groener, een stuk aangenamer én hoosbuiproof te maken.

Hoe zorgen we ervoor dat de stad Rotterdam de grillen van het klimaat aankan?

Hoog betekent niet altijd droog. Rotterdam heeft een groot oppervlakte aan verharde buitenruimtes, niet alleen straten, pleinen en betegelde tuinen, maar ook platte daken. De stad heeft zelfs de meeste platte daken van Nederland: opgeteld gaat het om meer dan 14 miljoen vierkante meter plat dak. Bij hoosbuien moet al het water dat op de daken valt via regenpijpen afgevoerd worden. Dit komt op straat te staan of verdwijnt direct in het riool. Het rioolstelsel kan zoveel water niet altijd aan: vuil water op straat of in de singels, met overlast tot gevolg. Groene daken vangen regenwater op en houden het vast. Daarnaast maakt groen een stad een stuk gezonder, mooier en aangenamer.

Kom met ons sparren

Wij sparren graag met u over dit onderwerp! De infomarkt kunt u zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur gratis bezoeken op het dak van het oude station Hofplein (Katshoek 39b). Let wel op: het is alleen toegankelijk via een trap aan de Heer Bokelweg of via de luchtbrug achter het Hofplein.