Peilbesluiten Nationaal Natuur Netwerk (NNN)-Krimpenerwaard

Peilbesluiten Nationaal Natuur Netwerk (NNN)-Krimpenerwaard

De Krimpenerwaard heeft een uniek polderlandschap waar je rust en ruimte ervaart en waar het water als een levensader doorheen stroomt. Naast die natuurlijke kracht is er ook veel moois te beleven en te ontdekken. Een bijzondere plek die het waard is om te koesteren, voor nu en voor de toekomst. Dit doen we de komende jaren door onder andere te investeren in natuur en duurzaam agrarisch gebruik. Zo verbeteren we de leefomgeving en de waterkwaliteit, en gaan we ook bodemdaling tegen.

Om natuur en landbouw in de Krimpenerwaard te kunnen behouden, realiseren en faciliteren, moet er een aantal plannen worden gemaakt. De gemeente Krimpenerwaard, de provincie Zuid-Holland en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard werken hierin samen. De plannen hangen immers nauw samen: afhankelijk van het gebruik van de grond wordt bijvoorbeeld bepaald welk waterpeil er moet komen.

De peilbesluiten Nationaal Natuur Netwerk (NNN)-Krimpenerwaard voor de gebieden Bilwijk, Den Hoek, Kattendijksblok, Middelblok, Oudeland en Veerstalblok worden aangepast. Deze liggen tot en met 25 september ter inzage en kunt u terug vinden op OfficieleBekendmakingen.nl.

Meer informatie

Lees voor meer informatie over deze plannen onze advertentiepagina Waterwerken (pdf, 2.1 MB).

Op donderdag 20 september 2018 is er weer een inloopavond om  alle plannen toe te lichten. Hierover volgt later meer informatie.