Operatie Steenbreek Krimpen aan den IJssel

Operatie Steenbreek Krimpen aan den IJssel

Foto bijenlokkende bloem: Jacqueline Veltman

Acties in het Pinksterweekend! Operatie Steenbreek timmert flink aan de weg in Krimpen aan den IJssel! Op 13 april was er een geslaagde informatieavond in de raadszaal over de Leve(n)deTuin. Samen met de NVWK werden er boeiende lezingen gegeven over het belang van een groene tuin, natuur inclusief bouwen, vogels en het belang van bijen in de voedselketen. In het Pinksterweekend komt Operatie Steenbreek met twee heel andere acties.

Operatie Steenbreek voert actie met als voornaamste doel: een bewust wording bij bewoners over het belang van een tuin met meer groen en minder stenen. Dit heeft namelijk zoveel voordelen! Voedsel- en woonplaats voor dieren, vogels en insecten, bufferfunctie voor het regenwaterprobleem, filteren van fijnstof uit de lucht, tegengaan van hittestress en het heeft een positieve invloed op de gezondheid. Dus wat gaan we doen? 

  1. Vergroenen van een binnentuin. Qua Wonen heeft diverse betegelde gebiedjes aangewezen waar samen met bewoners goed te onderhouden tuinen zijn te maken, natuurlijk met regentonnen! Met bewoners en vrijwilligers gaan we de eerste binnentuin aanleggen. Meehelpen? Mail naar steenbreekkrimpenaandenijssel@outlook.com
  2. Plant voor een tegel. Tweede Pinksterdag op het Tuyterplein van 10.00 uur tot 14.00 uur kunt u als bewoner van Krimpen aan den IJssel een of meer tegels, die u uit de tuin heeft gehaald, inleveren. U krijgt daar een vaste plant voor terug. Dus stenen en zand eruit en aarde en plantjes erin!! Er zijn diverse leuke bijen en vlinderlokkende plantjes!

Deze acties worden financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Krimpen aan den IJssel, Qua Wonen en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. In de actiegroep ’Steenbreek krimpen aan den IJssel’ zitten oa Laurence-hoveniersbedrijf en ‘Projecten in het groen’ Meehelpen? Graag! Mail naar steenbreekkrimpenaandenijssel@outlook.com.