Paul van den Eijnden opent expositie : ‘De Ketensedijk, de Ramp van ’53 en daarna’

Paul van den Eijnden opent expositie : ‘De Ketensedijk, de Ramp van ’53 en daarna’

Hoogheemraad Paul van den Eijnden opende op zaterdag 14 april de foto-expositie ‘De Ketensedijk, de Ramp van ’53 en daarna’ in het Dief- en Duifhuisje in Capelle aan den IJssel officieel.

“Het gebeurt met enige regelmatig dat de Historische Vereniging aandacht besteedt aan een deel van de Capelse dijken. Ik vind dat erg interessant en vind het leuk dat ik ben gevraagd om de expositie te openen”, zegt Paul van den Eijnden.

65 jaar na de ramp

Dit jaar is het 65 jaar geleden dat zuidwest Nederland zwaar getroffen werd door de watersnoodramp. Capelle kroop in de Rampnacht door het oog van de naald. De Ketensedijk, nabij het Dief- en Duifhuisje, kreeg het zwaar te verduren. De foto-expositie besteedt hier aandacht aan. Daarbij is dankbaar gebruik gemaakt van de schat aan gedigitaliseerde foto’s uit beeldbank van de Historische Vereniging.
Onder andere als gevolg van ‘De Ramp van ‘53’ voltrokken zich in de jaren daarna grote veranderingen op en rond de Ketensedijk, zowel binnen als -buitendijks. De Hollandsche IJsselkering en de Algerabrug werden gebouwd. In de buurt van het Dief- en Duifhuisje werd het uitbreidingsplan ’t Slot’ in gang gezet.

De kastelen van Capelle

Op de zolder van het Dief- en Duifhuisje wordt vanzelfsprekend weer het verhaal van de kastelen van Capelle verteld. Dus ook dat van het Dief- en Duifhuisje. Er zijn maquettes en archeologische vondsten te zien.

Rondleiding Slotpark

Het Dief- en Duifhuisje is geopend van april t/m oktober, iedere 2e zaterdag van 13.00 – 16.00 uur. Om 14.00 uur kunt u dan tevens deelnemen aan een rondleiding door de directe omgeving van het Dief- en Duifhuisje, waaronder het Slotpark.

We kijken uit naar uw bezoek op 14 april of later in het jaar!