Silee Sakha beëdigd als nieuwe jeugdbestuurder van ons waterschap

Silee Sakha beëdigd als nieuwe jeugdbestuurder van ons waterschap

Installatie Silee Sakha tot nieuwe jeugdbestuurder

Op 28 maart is in de Verenigde Vergadering van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard Silee Sakha (16) beëdigd als nieuwe jeugdbestuurder. Zij neemt daarmee het stokje over van Jasper Peters die de afgelopen twee jaar jeugdbestuurder was namens ons waterschap.

Een belangrijke taak van jeugdbestuurder Silee is het betrekken van jongeren bij het belang van waterbeheer nu en in de toekomst en daarmee bij het werk van het waterschap. Silee uit Capelle aan den IJssel zit in de vijfde klas van het VWO op het Emmauscollege in Rotterdam en is erg enthousiast om te beginnen als jeugdbestuurder: “Het is erg belangrijk werk wat de waterschappen doen. Zonder waterschap is er geen Nederland. Des te meer reden om aan jongeren over te brengen dat als wij niet met zijn allen ons best gaan doen, we tegen flinke klimaatproblemen aan zullen lopen.”

Dijkgraaf Hans Oosters is erg blij met de nieuwe jonge bestuurder: “Silee is heel gemotiveerd om het belang van het werk van het waterschap bij jongeren onder de aandacht te brengen. Silee heeft zich inhoudelijk goed verdiept in het werk van het waterschap en ze heeft ook leuke ideeën die een goede aanvulling vormen op wat we als waterschap al doen aan educatie.”

De aftredend jeugdbestuurder Jasper Peters wordt hartelijk bedankt voor de bijdrage die hij de afgelopen twee jaar heeft geleverd voor het hoogheemraadschap. Lees het laatste blog van Jasper waarin hij terugblikt op zijn tijd als jeugdbestuurder.

Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur

Namens het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zit Silee in het Nationaal Jeugdbestuur van de waterschappen. Dit jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Zij vertegenwoordigen voor een periode van maximaal twee jaar allemaal één van de 22 waterschappen in Nederland. Belangrijkste doel is om jongeren meer te betrekken bij het werk van de waterschappen. Enerzijds om de kennis over het waterschapswerk en het waterbewustzijn onder jongeren te vergroten, anderzijds om de jeugd mogelijk te interesseren om in de toekomst bij een waterschap te werken.