snApp de exoot is live

snApp de exoot is live

snApp de exoot

snApp de exoot is live! De nieuwe iWaterplant is ontwikkeld door de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) in samenwerking met de werkgroep plaagsoorten. Met deze app kunnen we exotische en invasieve planten en dieren melden. De NDFF verzamelt en valideert de waarnemingen.

Met het doorgeven van waarnemingen, wordt het verspreidingsgebied steeds beter in beeld gebracht en daarmee kan er gewerkt worden aan een gerichtere aanpak. Gebruik de App! Wij ontvangen bericht van de meldingen in ons gebied. Sommige soorten bestrijden we gelijk, van andere soorten is het goed te weten dat ze er zijn en dat actie wellicht (nu of in de toekomst) geboden is.  

Downloaden

snApp de exoot is te downloaden in de App Store (Apple) en in de Play Store (Android).

Inloggen en registreren

Bent u al in het bezit van een account voor het NDFF-invoerportaal of Telmee, dan dient u voor het gebruik van snApp de exoot eerst eenmalig in te loggen op het exotenportaal; http://snappdeexoot.nl. Hierna kunt u direct met uw NDFF account inloggen op snApp de exoot. (Let op, vergeet u met een NDFF account eenmalig in te loggen op het exotenportaal, dan ontvangt u tijdens het inloggen op snApp de exoot een foutmelding). Nieuwe gebruikers zonder NDFF account, die zich registreren op snApp de exoot, hoeven niet eerst in te loggen op het exotenportaal. 

Waarnemingen

Opgeslagen waarnemingen die met snApp de exoot zijn ingevoerd, zijn terug te vinden in het exotenportaal van de NDFF. Als u vragen of opmerkingen heeft over de App, neem dan contact op met het Serviceteam van de NDFF. Zij zijn op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur bereikbaar op 0800 235 633 of via serviceteamndff@natuurloket.nl