Steenbreek-heester geplant in doornenbuurt

Steenbreek-heester geplant in doornenbuurt

Actie Steenbreek

Het is bijna te warm om in de tuin te werken als wethouder Marco Oosterwijk, hoogheemraad Dorenda Gerts en de werkgroep van operatie Steenbreek zaterdag 9 juni aan de slag gaan in een voortuin in de Meidoornhof in Krimpen aan den IJssel.

In de tuin van mevrouw Drijver wordt een vierkante meter aan tegels vervangen door een heester en een paar bessenstruikjes. Planten in tuinen in plaats van tegels zorgen niet alleen voor een mooier aanzicht, maar vangen ook regenwater op, waardoor de kans op wateroverlast vermindert. De regenbuien van de afgelopen tijd hebben opnieuw het belang van vergroening in tuinen aangetoond. “Ik vind het een mooie actie, dat door middel van greencards asiel is aangevraagd voor heesters bij mensen in hun tuin”, zegt Dorenda enthousiast. Ze is blij dat we daar als waterschap ook aan bij kunnen dragen door mee te betalen en erbij te zijn.

Ruim twintig procent van de greencards die werd verzonden, landde in vruchtbare aarde. In totaal stuurden elf bewoners de kaart terug, omdat ze een heester in de tuin wilden planten. Tijdens het planten van de heesters sloten alsnog meer omwonenden zich bij de actie aan. Een mooi resultaat!