Wegwerkzaamheden IJsseldijk begin oktober

Wegwerkzaamheden IJsseldijk begin oktober

IJsseldijk

In de eerste week van oktober worden wegwerkzaamheden uitgevoerd aan de IJsseldijk tussen Krimpen aan den IJssel en de Zuidwestelijke Randweg. Dit is nodig om de schades in het wegdek te herstellen. Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, wordt er ’s avonds en ’s nachts gewerkt.

Hieronder ziet u waar wanneer wordt gewerkt.

  • Di 2 – Wo 3 oktober 2018; IJsseldijk-West tussen de watertoren en de bebouwde kom van Ouderkerk aan den IJssel en de IJsseldijk Noord vanaf de bebouwde kom tot huisnummer 76
  • Wo 3 – Do 4 oktober 2018; IJsseldijk –Noord vanaf huisnummer 76 tot de Kattendijk
  • Do 4 – Vrij 5 oktober 2018; Kattendijk vanaf Schaapjeszijde tot Gouderak en Middelblok tot aansluiting met de N207 / Zuidwestelijke randweg (ZWR).

In de avond frezen wij tussen 20.00 en 23.00 uur op diverse plaatsen het beschadigde asfalt weg tot en een diepte van ongeveer 5 centimeter. Daarna brengen we op de “frees plekken” een nieuw asfaltdeklaag aan. De werkzaamheden zijn om 05.30 uur afgerond.

Afgesloten voor doorgaand verkeer

Tijdens de werkzaamheden zijn de betreffende weggedeelten afgesloten voor doorgaand verkeer. Door middel van borden wordt het doorgaande verkeer verwezen naar een alternatieve route.

Lokaal verkeer wordt met behulp van verkeersregelaars zoveel als mogelijk langs de werkzaamheden geleid. Maximum snelheid is 30 kilometer per uur en op plaatsen waar machines en mensen aan het werk zijn, is stapvoets rijden gewenst. Zo houden we het veilig voor elkaar.

Het is echter niet mogelijk om doorgang langs het werk in alle gevallen te garanderen. Aanwonenden en bezoekers dienen rekening te houden met oponthoud of beperkte toegang tot woningen en bedrijven. Verder wordt verzocht zoveel mogelijk op eigen terrein te parkeren als dat mogelijk is of in ieder geval buiten de op het wegdek aangegeven werkvakken.