Blog van jeugdbestuurder Inco

Blog van jeugdbestuurder Inco

Jeugdbestuurder Inco de Jong

Welkom bij mijn eerste blog! Voor degene die mij nog niet kennen: ik ben Inco de Jong, ik ben 14 jaar en woon in Moordrecht. En ik ben sinds 26 juni de nieuwe jeugdbestuurder van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Op 26 juni ben ik in de Verenigde Vergadering van het hoogheemraadschap benoemd tot deze taak. Ik neem het stokje over van mijn voorganger Silee Sakha.

Ik ben in de afgelopen maand al een beetje begonnen bij het werk in het waterschap, heb een leerzaam gesprek gehad met de hoogheemraad Martin Spek waar zeker een vervolg op komt. Het ging over een belangrijk onderwerp hier in Zuidplas, namelijk de bodemdaling.

Ook mocht ik met de dijkgraaf Toon van de Klugt mee op de Nationale Molen- en Gemalendag. Dat was een erg leuke en leerzame ervaring. Ook kreeg ik een interview van omroep Zuidplas. Mijn eerste interview met de pers, daar heb ik veel van geleerd.

Ook ben ik aanwezig geweest bij een weekend met het landelijke jeugdwaterschap op Texel. Daar mocht ik samen met alle andere jeugdbestuurders van Nederland praten over klimaatverandering. Het jeugdwaterschap bestaat uit alle jeugdbestuurders van alle Nederlandse waterschappen en 5 keer in een jaar komen we bij elkaar om een onderwerp te bespreken. Ons doel is om jongeren meer te betrekken bij het waterbeheer.

Het weekend van 6-8 september was ik aanwezig bij de Wereldhavendagen in Rotterdam, de grootste haven van Europa. Dat was echt gaaf. Ik mocht jongeren en kinderen wat vertellen wat het waterschap doet. Het was een leerzame en leuke herinnering.

En niet te vergeten: vergeet me niet te volgen op Instagram (@inco-hhsk) en bekijk ook zeker mijn openbare Facebookpagina: Inco de Jong, Jeugdbestuurder HHSK.

Groetjes, Inco