Hoogheemraadschap aanwezig op World Rowing Cup

Hoogheemraadschap aanwezig op World Rowing Cup

Eendragtspolder

Van 12 t/m 14 juli is de World Rowing Cup op de internationale Willem-Alexander Roeibaan bij Zevenhuizen. De beste roeiers uit heel de wereld nemen het tegen elkaar op in de Eendragtspolder, tevens onze grootste waterberging. Als waterschap zijn we aanwezig om bezoekers voor te lichten over het belang van waterbeheer en de waterberging.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard deelt samen met onze partners Recreatieschap Rottemeren, Staatsbosbeheer en Natuur- en Vogelwacht Rotta een grote stand. We staan er met onze interactieve watertafel die laat zien hoe we met diverse maatregelen wateroverlast door extreme regenbuien kunnen tegengaan. Verder bieden we het gehele weekend een fietsexcursie aan rond de roeibaan. Dus kom langs, ontdek hoe de waterberging werkt en geniet ondertussen van de roeiwedstrijden!

Eendragtspolder

De Eendragtspolder, gelegen tussen Rotterdam, Zevenhuizen en de Rottemeren, is getransformeerd tot een gebied waar waterberging, natuur, recreatie en sport duurzaam zijn gecombineerd. De Eendragtspolder zorgt ervoor dat mensen in de wijde omtrek droge voeten houden. We kunnen hier namelijk ruim vier miljoen m3 overtollig water opslaan in tijden van extreme neerslag. De internationale roeibaan heeft een prominente plek gekregen in deze voor Rotterdam belangrijkste, ruim 300 hectare grote waterberging.

World Rowing Cup

De World Cup III 2019 is de opmaat naar de Olympische Spelen in Tokyo 2020. De absolute wereldtop zal in Zevenhuizen aan de start staan. De finales zijn op zondag 14 juli. Meer informatie over het programma van en toegang tot de World Cup Rowing III, zie https://rotterdamregatta.com/visitors.

Als waterschap staan we tijdens het hele weekend bij een van de ‘Theme Containers’ (nummer 8 op de kaart (jpg, 80 kB)).