Jeugdbestuurder Inco geeft les over waterbeheer

Jeugdbestuurder Inco geeft les over waterbeheer

Jeugdbestuurder Inco geeft les

“Wie weet wat een waterschap doet?” Jeugdbestuurder Inco de Jong (14) heeft op vrijdag 22 november een gastles gegeven op zijn eigen school, het Driestar College in Gouda, over waarom het werk van het waterschap zo belangrijk is.

Tijdens de aardrijkskundeles van de vwo-brugklas vertelde Inco over de maatregelen die het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard uitvoert tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Jeugdwaterschap

Inco de Jong, zelf havo3-leerling van de Driestar, is als jeugdbestuurder namens ons waterschap onderdeel van het landelijk jeugdwaterschap. Hij betrekt jongeren bij het werk van het waterschap, bijvoorbeeld door gastlessen en educatieve evenementen. Vandaag was zijn eerste gastles sinds hij dit voorjaar geïnstalleerd is als jeugdbestuurder.

In de klas vertelde hij: “Toen ik 9 jaar oud was had ik niks geen interesse in het waterschap maar toen bezocht ik het gemaal Kroes in Moordrecht. Toen begon ik het interessant te vinden en begin dit jaar reageerde ik op een advertentie van het waterschap. Ze zochten een jeugdbestuurder en na een sollicitatie werd ik uitgekozen.”

Waterquiz

Goed voorbereid en vol enthousiasme gaat Inco met leerlingen in gesprek over het werk van het waterschap. “Opletten, dit is belangrijk, want komt terug in de quiz straks,” zei hij af en toe. De gastles eindigde met een quiz die Inco had gemaakt. “Leuk, hij mag wel vaker les komen geven,” was de reactie van een van de leerlingen.

Wil jij ook een gastles aanvragen?

Wil jij ook een gastles van iemand van het waterschap op school? Doe een aanvraag op www.hhsk.nl/educatie.