Kom langs bij de waterschappen tijdens de Wereldhavendagen!

Samen met u werken aan droge voeten! Alle waterschappen werken dagelijks hard aan het waterbeheer. Zij zorgen voor een goede waterstand in singels en sloten, ze beheren de dijken om bescherming te bieden tegen wateroverlast. Zij zuiveren afvalwater uit riolen en doen aan natuurbeheer in en aan het water. In onze stand op de Wilhelminakade geven wij uitleg over hoe ons watersysteem werkt en de dijken functioneren en kunt u uw klimkunsten tonen bij de klimwand. Krijg ook tips voor het inrichten van een klimaatvriendelijke tuin. De moeite waard dus…. Wij zien u graag op 6, 7 en 8 september. Bekijk het volledige programma van de 42e editie van de Wereldhavendagen: www.wereldhavendagen.nl!

Door de klimaatverandering krijgen wij steeds vaker te maken met weersextremen; het is langer droog en er vallen heftigere hoosbuien. Dit zorgt voor nog meer uitdagingen in ons werk. Samen met gemeentes, bedrijven en burgers werken wij samen om te zorgen dat iedereen veilig kan wonen, werken en recreëren.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en waterschap Hollandse Delta nodigen u van harte uit om op 6, 7 en 8 september langs te komen en mee te doen aan de Waterxperience bij onze stand aan de kop van de Wilhelminakade. Daar krijgt u informatie over uw eigen woonomgeving. Hoe hoog of laag woont u ten opzichte van het NAP? Wat kunt u zelf doen aan wateroverlast door inrichting van uw tuin? Doet u mee aan ons pompenspel of toon uw klimkunsten.

Kom langs en beleef de waterschappen! Voor iedere actieve bezoeker is er een verrassing. Graag tot ziens!