Krimpenerhout na opknapbeurt feestelijk geopend

Krimpenerhout na opknapbeurt feestelijk geopend

Op woensdag 18 september kwamen diverse bestuurders van betrokken organisaties bij elkaar om de oplevering van de kwaliteitsimpuls van de Krimpenerhout in Krimpen aan de Lek te vieren. Het hoogheemraadschap is hierbij betrokken omdat ook de waterkwaliteit in de surfplas werd verbeterd.

Verder heeft de Groenalliantie Midden-Holland n en rond de surfplas in de Krimpenerhout het strand verbreed en een amfibieënpool aangelegd. Ten oosten van de zwemplas is een groot speeleiland gecreëerd voor kinderen. Binnenkort is een nieuw ontmoetingsgebouw en de vernieuwde entree in de Krimpenerhout ook klaar.

Verbeteren waterkwaliteit

Om de waterkwaliteit in de surfplas te verbeteren zijn verschillende maatregelen genomen. De bodem van de surfplas is afgezand; een deel van de brasems is afgevangen; er is een natuurvriendelijke oever aangelegd; en er komt weinig tot geen water van buitenaf meer in de plas. Dit moet er met elkaar voor zorgen dat er minder voedingsstoffen in de plas zijn, waardoor algen minder snel zullen groeien en geen overlast meer veroorzaken. En met succes, deze zomer is geen blauwalg geconstateerd.