Uitagenda Week van Ons Water 16-27 oktober 2019

Uitagenda Week van Ons Water 16-27 oktober 2019

Op watersafari in Rotterdam

Van woensdag 16 tot en met zondag 27 oktober 2019 is het Week van Ons Water. In heel Nederland worden weer allerlei leuke en leerzame activiteiten georganiseerd rond het thema waterveiligheid: hoe zorgen we voor droge voeten in tijden van klimaatverandering en zeespiegelstijging?

Zo organiseren we een excursie langs de dijk in Schoonhoven en een watersafari in Rotterdam langs diverse waterbergingslocaties in de stad. Ook organiseren we rondleidingen op onze afvalwaterzuiveringsinstallatie in Capelle aan den IJssel.

Hieronder staan alle activiteiten op een rijtje. Voor alle activiteiten geldt: maximaal 20 deelnemers dus wees er snel bij.

Vrijdag 11 oktober 14.00-15.30 uur: Rondleiding awzi Kralingseveer

In samenwerking met gemeente Capelle a/d IJssel, in het kader van Week voor de Duurzaamheid 7 t/m 13 oktober. Al het afvalwater dat u thuis gebruikt komt via het riool uiteindelijk terecht bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie (awzi) Kralingseveer van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Benieuwd hoe dit afvalwater precies wordt gezuiverd? En hoe we energie opwekken uit dit afvalwater? Kom langs! Aanmelden via duurzaam@capelleaandenijssel.nl.

Woensdag 16 oktober 14.00-15.30 uur: Rondleiding awzi Kralingseveer

Al het afvalwater dat u thuis gebruikt komt via het riool uiteindelijk terecht bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie (awzi) Kralingseveer van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Benieuwd hoe dit afvalwater precies wordt gezuiverd? En hoe we energie opwekken uit dit afvalwater? Kom langs op onze awzi, Rivium Promenade 27, Capelle aan den IJssel! Aanmelden via communicatie@hhsk.nl.

Vrijdag 18 oktober 14.00-16.00 uur: Watersafari Rotterdam

Samen met Gemeente Rotterdam bieden we een watersafari aan: op 18 oktober vertrekken we vanaf de ‘stedelijke uiterwaarden‘ van de Westersingel richting de waterberging onder het Kruisplein. Daarna lopen we door naar het wereldberoemde waterplein Benthemplein. We lopen door naar de Regentuin in het Zomerhofkwartier. Ontdek hier de slimme regentonnen en doe groene inspiratie op. Via de Luchtsingel gaan we de DakAkker op; het eerste grote oogstbare dak in Nederland. Hier wordt regenwater gebruikt om groenten, fruit en kruiden te verbouwen. Hier treffen we ook het Slimdak aan: een uniek slim waterbergend dak. We starten om 14 uur aan het begin van de Westersingel, bij het standbeeld op Kruisplein. Aanmelden via communicatie@hhsk.nl.

Woensdag 23 oktober 14.00-16.00 UuR: Dijkexcursie Schoonhoven

Het stormseizoen is begonnen. We weten allemaal dat dijken ons beschermen tegen hoog water. Maar hoe maken en houden we ze stevig? Onze dijkexperts vertellen je er alles over. Je krijgt een presentatie over het hoe en waarom van onze dijken en vervolgens nemen we buiten een kijkje op de dijk zelf. Zo komen we langs de sluis en de veerpoort in Schoonhoven. Locatie is het Stadhuis, aan Haven 37 in Schoonhoven. Aanmelden via communicatie@hhsk.nl.

Veerpoort Schoonhoven

Hoogwater bij de Veerpoort in Schoonhoven