Werken aan betere waterkwaliteit in de Krimpenerwaard

Werken aan betere waterkwaliteit in de Krimpenerwaard

Gemaal Krimpenerwaard

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard realiseert twee inlaten en een visvriendelijke pomp in de Krimpenerwaard om de waterkwaliteit in het gebied en de aanvoer van water te verbeteren.

Een inlaat is een buis waardoor water van de ene sloot naar de andere kant stroomt. Bij gemaal Krimpenerwaard in Bergambacht wordt een visvriendelijke pomp gemaakt. Hierdoor kunnen vissen straks tussen de Lek en de polder heen en weer zwemmen.  

Door de aanleg van de inlaat aan het einde van de Tiendweg Oost in Ouderkerk aan den IJssel zijn twee peilgebieden met elkaar verbonden. Door de dijk bij de kinderboerderij in Krimpen aan den IJssel wordt een inlaat aangelegd die water uit de Hollandsche IJssel naar de polder doorlaat.

Het algemeen bestuur van het waterschap heeft op woensdag 26 juni besloten het benodigde geld voor deze maatregelen beschikbaar te stellen. Naast het deel dat het hoogheemraadschap bijdraagt, betaalt het “Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling" het grootste deel en geeft Rijkswaterstaat een bijdrage voor de visvriendelijke pomp.