Betalingsuitstel voor door corona getroffen bedrijven en ZZP’ers

Betalingsuitstel voor door corona getroffen bedrijven en ZZP’ers

Coronavirus

De meeste ondernemers in ons beheersgebied hebben de aanslag voor de waterschapsbelastingen van ons belastingkantoor de Regionale Belasting Groep (RBG) ontvangen. Bedrijven en ZZP’ers die door de uitbraak van het coronavirus financieel nu in de problemen komen, mogen hun waterschapsbelastingen later betalen.

Het Rijk kondigde eerder deze week, als onderdeel van een steunpakket, al uitstel voor rijksbelastingen aan en riep ieder op bedrijven lucht te geven om door deze periode te komen. Het dagelijks bestuur van de RBG heeft er dinsdag 17 maart mee ingestemd dat getroffen bedrijven en ZZP’ers met liquiditeitsproblemen door deze crisis, op verzoek ook uitstel voor de betaling van onze belastingen kunnen krijgen tot 30 juni. Dit is diezelfde dag op de website gepubliceerd. Daarnaast is het altijd mogelijk met de RBG een nadere regeling te treffen. Ook andere overheden overwegen deze lijn te volgen.

Bent u ondernemer en wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact op met de collega’s van ons belastingkantoor: de Regionale Belasting Groep.

Inmiddels hebben hier al ruim 80 bedrijven op gereageerd.