Blog van jeugdbestuurder Inco: "We hebben niet stilgezeten"

Blog van jeugdbestuurder Inco: "We hebben niet stilgezeten"

Jeugdbestuurder Inco

Hallo iedereen, daar ben ik weer! Het is de afgelopen tijd erg rustig geweest binnen het jeugdwaterschap. Veel evenementen die waren gepland zijn helaas (!) afgeblazen. Maar goed, we hebben niet stil gezeten.

Ik ben in september bij de opening geweest van het standbeeld van Johan van Veen. “Wie is Johan van Veen eigenlijk?” vraag je misschien. Dat wist ik eerst ook niet maar nu wel. ;-) Johan van Veen is een heel belangrijk man geweest voor Nederland. Hij heeft namelijk het plan gemaakt om de deltawerken te bouwen. Erg inspirerend dus. En nu staat er in Capelle a/d IJsel een standbeeld van deze ‘vader der deltawerken’. Ik kreeg daar een boekje overhandigd waarin voor kinderen zijn visie wordt beschreven: erg interessant!

Ook gebeuren er door corona veel dingen online. Wij hebben als nationaal jeugdwaterschap ons bezig gehouden met een evaluatie van het jeugdwaterschap: hoe we het beter kunnen organiseren etc. In verschillende Zoomsessies werden verschillende punten besproken die beter kunnen voor zowel de begeleiders als ook voor ons als jeugdbestuurders. Ook dat was erg leerzaam om te horen hoe het bij anderen gaat en hoe anderen er over denken. Het jeugdwaterschap waar ik ook in zit, namens hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, moet natuurlijk nog veel bekender worden! Om maar één punt te noemen. We gaan ons inzetten om het veel meer te betrekken bij ook ‘ongeïnteresseerde’ jongeren. Ook van deze sessies heb ik veel geleerd.

Binnenkort hoop ik weer een gastles te geven voor een basisschoolklas. Daar heb ik veel zin in. Heb je tips voor me? Of vragen, dat kan uiteraard ook.

Mail dan: Jeugdbestuurderhhsk@gmail.com

Of bel: 0633178254 (deze is meestal te bereiken)

Of dm me via Insta op het account: @Jeugdbestuurderhhsk