Eerste halfjaar als jeugdbestuurder

Eerste halfjaar als jeugdbestuurder

Na een half jaar bij het waterschap wordt het tijd voor een nieuwe blog. Ik heb in de afgelopen weken zeker niet stilgezeten. Ik heb verschillende activiteiten en zelfs mijn eerste gastles gegeven.

Op 14 november was ik op het deltacongres in Goes. Een erg leuke en leerzame ervaring. Daar heb ik samen met andere jeugdbestuurders een netwerk opgebouwd. Ik heb veel geleerd over de plannen voor volgend jaar, bijvoorbeeld hoe de waterschappen omgaan met de verandering van het klimaat. Daarover sprak ik onder andere met de Deltacommissaris en veel dijkgraven.

Ook heb ik een gastles gegeven voor een vwo 1 klas. Het was leuk om te zien hoe geboeid ze luisterden. Een van de reacties was: ‘hij mag vaker komen lesgeven.’ Het zal u misschien verbazen maar bijna niemand wist het antwoord op de vraag: ‘wat is een waterschap.’ Dus er is voor mij nog een hoop werk aan de winkel. Want als ik stop moet iedere jongen of ieder meisje het weten!

Aan het einde van het jaar gingen ik met het bestuur van het jeugdwaterschap een weekend weg. Vrijdagavond voeren we met een boot mee tijdens het Amsterdamse Light Festival. Het was ook erg leerzaam. Zaterdag kwam er een belangrijk punt aan de orde, de klimaattop van volgend jaar. Daar hebben we zaterdag de hele ochtend over gebrainstormd. Een idee mag ik vast verklappen: het doel is om de wereldleiders met impactbeelden te laten zien dat er echt iets moet veranderen. In dit weekend hebben we een hashtag in het leven geroepen #wechange.

Wilt u van de ontwikkelingen van het jeugdwaterschap  op de hoogte blijven? Volg mij dan op social media. Ik zit op Instagram en Facebook. Voor vragen mail gerust naar: Jeugdbestuurderhhsk@gmail.com