Meetploegen controleren sloten

Meetploegen controleren sloten

Baggeren Krimpenerwaard

Meetploegen zijn weer begonnen met hun jaarlijkse controle van sloten en plassen in ons gebied. Zij meten of deze diep genoeg zijn. Dat is belangrijk zodat water goed kan doorstromen. Bij de controles volgen de meetploegen de richtlijnen van het RIVM.

Dit houdt in dat ze niet in grote groepen werken, zoveel mogelijk afstand van elkaar bewaren en ze rechtstreeks vanaf huis naar de meetlocatie komen. Resultaten worden ter plaatse in het computersysteem gezet. Persoonlijk contact wordt op die manier zoveel mogelijk beperkt. De meetploegen zijn aan de slag in delen van de Krimpenerwaard.

HOE MOET IK EEN SLOOT GOED ONDERHOUDEN?

Het water in de sloten moet goed kunnen doorstromen. Veel bagger op de bodem van een sloot kan dit tegenhouden. Daarom moet een sloot in de Krimpenerwaard minimaal 50 centimeter diep zijn. In sommige gevallen is het niet mogelijk om deze diepte te halen. Wilt u dan alleen de bagger uit de sloot halen zonder te graven? De vaste bodem mag namelijk niet beschadigen. Als u veel sloten moet onderhouden, kunt u samen met een van onze medewerkers een planning maken.

Kijk voor meer informatie op www.hhsk.nl/onderhoudwatergangen.