Rotterdam viert 750 jaar dam in de Rotte

Rotterdam viert 750 jaar dam in de Rotte

750 jaar dam in Rotte

In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte is gelegd. Een historisch moment waardoor de stad Rotterdam is ontstaan én waarmee het waterbeheer steeds belangrijker werd. De 750e verjaardag van de Dam wordt nu gevierd met diverse activiteiten op en rond de Rotte.

Op vrijdag 18 september opent wethouder Bert Wijbenga in het bijzijn van dijkgraaf Toon van der Klugt om 15.00 uur het jaar officieel tijdens een bibliotheekcollege dat door iedere Rotterdammer online te volgen is.

In dit college is de première te zien van de korte film Van Oorsprong tot Dam, met muziek van Eric Vloeimans en tot stand gekomen met hulp van het hoogheemraadschap. Ook levert dijkgraaf Toon van der Klugt een bijdrage over waterbeheer in het verleden, heden én de toekomst van de Rotte en de stad. Daarnaast geeft Marinke Steenhuis een lezing van over de Rotte en de Dam. Dit najaar staan onder andere de tentoonstelling 750 jaar Rotte| Dam in Museum Rotterdam, de pop-up expositie Voet aan de Grond in het Timmerhuis en de Waterweken aan de Rotte in de Crooswijksebocht op het programma. Tijdens het culturele parcours FIRST STEPS op zaterdag 19 september in het centrum van Rotterdam verzorgt 750 jaar dam in de Rotte diverse stadswandelingen.

Beleef 750 jaar dam in de Rotte en ontdek wat er te doen is op, aan en nabij te Rotte op www.750jaardam.nl.

Kijk voor meer informatie op: https://www.ookditisderotte.nl/blog/750-jaar-dam-in-de-rotte/rotterdam-viert-750-jaar-dam-in-de-rotte