Terugkijken: aftrap '750 jaar Dam in de Rotte' met bibliotheekcollege

Terugkijken: aftrap '750 jaar Dam in de Rotte' met bibliotheekcollege

750 jaar dam in de Rotte

In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte is gelegd. Een historisch moment waardoor de stad Rotterdam is ontstaan én de opmaat naar het ontstaan van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. De 750e verjaardag van de Dam wordt de komende tijd gevierd met diverse activiteiten op en rond de Rotte.

Op vrijdag 18 september opende wethouder Bert Wijbenga in het bijzijn van dijkgraaf Toon van der Klugt het jubileumjaar officieel tijdens een uniek bibliotheekcollege. Daarin gaat interviewer Jet Sol met de dijkgraaf in gesprek over de uitdagingen van waterbeheer in het verleden, heden én de toekomst van de Rotte en de stad.

Ook het volledige Rotte-college is nu gratis online te zien en het terugkijken waard:

Zo bevat het de première van de sfeervolle korte film Van Oorsprong tot Dam. Daarnaast gaat Marinke Steenhuis in een ‘snelcursus’ met reuzensprongen door de fascinerende geschiedenis van de Rotte en de Dam.

Dit najaar staan onder andere de tentoonstelling 750 jaar Rotte| Dam in Museum Rotterdam, de pop-up expositie Voet aan de Grond in het Timmerhuis en de Waterweken aan de Rotte in de Crooswijksebocht op het programma. Beleef 750 jaar dam in de Rotte en ontdek wat er te doen is op, aan en nabij te Rotte op www.750jaardam.nl.