Testen kleppen in dijken

Testen kleppen in dijken

Blinkertunnel

In opdracht van het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard test de gemeente Capelle aan den IJssel jaarlijks de kleppen in de tunnel onder de Abram van Rijckevorselweg en in de Blinkertunnel onder de Algeraweg. Deze kleppen voorkomen hoog water in Capelle.

In de nacht van 7 oktober 2020 gaan we de kleppen testen in de Blinkertunnel en in de tunnel bij Capelsebrug. Dit gebeurt tussen 05.30 en 6.30 uur. Dit kan enige verkeershinder opleveren. De gemeente regelt het verkeer in de tunnels.

Op woensdag 7 oktober 2020 testen we de klep in de hoofdrijbaan van de Blinkertunnel onder de Algeraweg. Dit gebeurt tussen 05.30 tot 06.00 uur. De hoofdrijbaan is dan afgesloten voor al het verkeer. De politie, brandweer en de ambulancedienst kunnen in noodgevallen wel gebruik maken van de fietsers- en voetgangerstunnels.

Fietsers- en voetgangerstunnel

Ook testen we één voor één de kleppen in de fietsers- en voetgangerstunnels van de Blinkertunnel onder de Algeraweg. De tunnels worden dan om de beurt afgesloten. Op deze manier is er altijd een tunnel open voor de fietsers en voetgangers.

Hierna wordt de klep in de fiets- en voetgangerstunnel onder de Abram van Rijckevorselweg getest. Dit gebeurt 06:15 tot 06:30. Afhankelijk van de drukte sluiten wij de tunnel. De tunnel is maximaal 10 minuten gesloten waardoor er geen gebruik kan worden gemaakt van de fiets- en voetgangerstunnel.

Kleppen houden water tegen

De Abram van Rijckevorselweg en de Algeraweg zijn dijken in beheer bij het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard. De kleppen in tunnels onder de Abram van Rijckevorselweg en de Blinkertunnel onder de Algeraweg zijn aangebracht om bij hoogwater te voorkomen dat het water verder Capelle in kan stromen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het informatiecentrum van de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoon 010 – 28 48 484.