Rondleidingen tijdens de Week van Ons Water in oktober

17 oktober 2022
Van 15 tot en met 30 oktober 2022 is het weer Week van Ons Water.

September was een hele natte maand na een periode van extreme droogte. Hoe zorgen we nu als waterschap voor droge voeten? Met onderstaande rondleidingen hoort u er alles over. Er is beperkt ruimte dus meld u snel aan via onderstaand formulier.

Rondleiding Gemaal Abraham Kroes, Moordrecht

Gemaal Kroes is uniek. Nergens in Nederland is de opvoerhoogte van het water zo groot als hier. Vanuit de laagste polders van ons land pompen we hier het water direct naar de Hollandsche IJssel. Bovendien is het een polder- en boezemgemaal in één. Dit is dé plek om te ervaren wat er komt kijken bij waterbeheer in de Zuidplaspolder. Krijg een rondleiding door onze ervaren en enthousiaste peilbeheerder.

Adres: Schielandse Hoge Zeedijk West 5, Moordrecht

Update 24 oktober 2022: Helaas kunt u zich voor deze rondleidingen niet meer aanmelden

Waterwandeling Rotterdam

Klimaatverandering betekent extremer weer. Hoe richten we de stad zo in, dat we wateroverlast bij hoosbuien tegengaan en tegelijk de gevolgen van zomerhitte verzachten? Tijdens deze waterwandeling nemen onze experts u mee langs enkele locaties in de stad die laten zien hoe een klimaatbestendige toekomst eruit kan zien. De waterwandeling start bij het standbeeld op het Kruisplein aan het begin van de Westersingel.

Waterwandeling

Vrijdag 28 oktober van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Sorry, dit formulier is al verwijderd.