Bibliotheekcollege over 750 jaar Schieland en de Krimpenerwaard

2 maart 2023
Dinsdagavond 28 februari gaf onze dijkgraaf Toon van der Klugt een gastcollege in de Bibliotheek Rotterdam.

Hij vertelde over 750 jaar hoogheemraadschap, het werk van het waterschap in dit bijzondere, laagst gelegen deel van Nederland én wat er 15 maart te kiezen valt bij de waterschapsverkiezingen.

‘Bepaalt ons water waar onze huizen komen, of bepalen onze huizen waar het water mag komen? En moeten we beter letten op wat we doorspoelen of moeten de waterschappen steeds meer belastinggeld investeren in zuivering? Moet ons water super schoon zijn voor mens, plant en dier of accepteren we vervuiling? Wat doet het hoogheemraadschap in dit gebied en hoe is het waterbeheer in de loop der jaren veranderd? Wat zijn de uitdagingen voor de toekomst van het gebied waar we nu wonen, werken en recreëren?’

Dit is een greep uit de onderwerpen die tijdens het bibliotheekcollege voorbij kwamen. Onze dijkgraaf liet ook de eerste aflevering van de serie ‘Tijd met Toon’ zien. Na anderhalf uur hadden de bezoekers nog geen genoeg van het verhaal en vroegen zij hem dit in de foyer voort te zetten. Zij gaan zeker stemmen op 15 maart en weten onze stemwijzer te vinden. Heeft u onze stemwijzer al ingevuld?

HHSK op de kaart

Water speelt niet alleen in ons gebied, maar in heel Nederland een hoofdrol. In de toekomst wordt deze rol door allerlei oorzaken alleen maar belangrijker. Als we het water niet meer de ruimte geven in onze ruimtelijke ordening, dan zal het die ruimte zelf gaan nemen. We benutten dit jubileumjaar om het belang van water in ons werkgebied letterlijk meer op de kaart te zetten.

Op de interactieve kaart onder bovenstaande link vindt u ons jubileumprogramma en de waterwerken die het verhaal van het verleden, heden en de toekomst van ons hoogheemraadschap vertellen.