Blauwalg in centrale deel Krimpenerwaard

Blauwalg in centrale deel Krimpenerwaard

Op deze kaart is aangegeven op welke plekken blauwalg is aangetroffen

Met de start van het groeiseizoen zijn ook de eerste blauwalgen alweer aangetroffen in de Krimpenerwaard. In het centrale deel van de Krimpenerwaard zit blauwalg in het slootwater. Omdat bestrijden niet direct mogelijk is, zet het hoogheemraadschap in op het tegengaan van verspreiding. Dit gebeurt bijvoorbeeld door water vanuit de omliggende rivieren het gebied in te laten stromen. Door regelmatige metingen worden de ontwikkelingen in de gaten gehouden.

Blauwalgen kunnen giftige stoffen bevatten. Het is daarom niet verstandig om in het water te spelen en te zwemmen, of dieren ervan te laten drinken. Het besproeien van groenten met slootwater raden wij af. U kunt de blauwalgen herkennen aan een groenblauwe troebeling van het water. Op onze website www.hhsk.nl/blauwalg staat meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen.

Blauwalg op andere locaties

Ziet u water met veel blauwalg, waar het stinkt of sprake is van vissterfte? Laat het ons weten via dit meldingsformulier op onze website, of via telefoonnummer 010 45 37 200.

Blauwalg

Blauwalg in de sloot