Daken bekennen kleur tijdens de Rotterdamse Dakendagen op 31 mei, 1 en 2 juni

Daken bekennen kleur tijdens de Rotterdamse Dakendagen op 31 mei, 1 en 2 juni

De Doelen

Er is meer ruimte voor water en groen dan je soms denkt. Ook middenin de dichtbebouwde stad, vol tegels en beton, is plek te vinden voor regen, planten en bijen. En nog zoveel meer! Ontdek het zelf op de Rotterdamse Dakendagen.

Tijdens dit festival organiseren het hoogheemraadschap en de gemeente Rotterdam een gratis informatiemarkt over daken. Kom langs en laat u inspireren! De markt is te bezoeken op zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur, op het dak van concertgebouw De Doelen (Schouwburgplein 50).

Wat kan ik met mijn dak?

Op de infomarkt krijgt u alles te zien en horen over het aanleggen van een groen dak en het gebruik van het dak als waterbuffer, hoe u met uw dak energie kan opwekken of als een mogelijkheid voor sociale activiteiten. Het dak van De Doelen is gedurende deze dagen gratis te bezoeken.

Ook kinderen kunnen zich weer uitleven met een “Dak-a-thon”, een speurtocht die hen op een actieve manier kennis laat maken met wat een dak allemaal kan bieden.

Op vrijdag 31 mei organiseert de Rotterdamse Dakendagen daarnaast haar jaarlijkse Kennisdag: een verdiepingsprogramma voor ontwikkelaars, architecten, beleidsmakers en andere professionals uit het vakgebied.

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten op www.rotterdamsedakendagen.nl