De Reis van Aaltje op het lentefeest bij kinderboerderij Klein Boveneind

17 mei 2022
Het lentefeest op de kinderboerderij Klein Boveneind in Krimpen aan den IJssel valt op dezelfde dag als de internationale vismigratiedag.

Een goed moment om beide te combineren op zaterdag 21 mei 2022. Want is dat het enige dat de kinderboerderij en vismigratie bindt? Nee

Twee jaar geleden bouwden we ter hoogte van de kinderboerderij een nieuwe inlaat (buis waar water doorheen kan stromen) door de dijk langs de Hollandsche IJssel. Daardoor kunnen we water uit de rivier in de sloten van Krimpen aan den IJssel laten stromen. Dat verbetert de kwaliteit van het water. Door de buis kunnen vissen heen en weer zwemmen. Dat is nodig omdat sommige vissen heel ver zwemmen om te kunnen paren. Neem de schieraal. Bekijk “de Reis van Aaltje” om te zien waar zij naartoe trekt.

Aaltje

Om deze video te bekijken, moet je social cookies accepteren

Ga jij op zoek naar Aaltje

In de kinderboerderij zijn zaterdag zwerfkeien met Aaltje erop. Vind jij ze, maak je een foto met #dereisvanaaltje en plaats je die op Insta of Facebook? Verstop je de steen opnieuw?

Geen zin om te zoeken? Geef dan kleur aan Aaltje op je eigen kleurplaat.

Meer informatie over het lentefeest?

Home kinderboerderij klein boveneind - Kinderboerderij Klein Boveneind (kinderboerderij-kleinboveneind.nl)

Schoon water en verschillende vissen

Naast deze inlaat is een inlaat gemaakt in Ouderkerk aan den IJssel en is gemaal Krimpenerwaard visvriendelijk gemaakt. Hierdoor zal de waterkwaliteit in delen van de Krimpenerwaard te verbeteren.

De werkzaamheden worden voor een deel betaald door het Platteland ontwikkelingsprogramma (POP3), een Europees subsidieprogramma voor het ontwikkelen, energiezuinig maken en vernieuwen van het Nederlandse platteland.