De Rotte weer open met vaarstops

De Rotte weer open met vaarstops

Het logo van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Per 1 juni wordt de stremming van de Rotte opgeheven. Omdat er nog wel werkzaamheden worden uitgevoerd, geldt op werkdagen tussen 07.00 en 18.00 uur enkele keren per dag een vaarstop. Een vaarstop duurt ongeveer 15 minuten en wordt begeleid door verkeersregelaars op het water. De werkzaamheden zijn ter hoogte van het Lage Bergse Bos, tussen de Prinses Irenebrug en de Varenbrug (Brugmanbrug).

De werkzaamheden

Op dit moment worden – vanwege de aanleg van de A16 Rotterdam - funderingspalen geboord voor het aquaduct in de Rotte. Vanuit veiligheidsoogpunt is er tijdens de werkzaamheden geen doorvaart mogelijk.

Omdat de komende weken steeds meer vaarverkeer van de Rotte gebruikmaakt, en vanwege de harde ondergrond minder palen worden geboord dan verwacht, is er voor de oplossing met vaarstops gekozen. Zo heeft het vaarverkeer minder hinder.

Naar verwachting duurt het boren van de palen nog tot eind juni. In juli wordt nog een aantal damwanden geplaatst. Dit duurt ongeveer vier weken, waarvoor dan hetzelfde principe met vaarstops geldt. In principe zijn de werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 18.00 uur. Als het noodzakelijk is, wordt er op zaterdag doorgewerkt.

Bron: https://a16rotterdam.nl/