Drinken uit de Maas?

9 juni 2023
Onze dijkgraaf Toon van der Klugt opende de internationale Maasconferentie ‘Mayors for a Drinkable Meuse’ op 2 juni in Rotterdam. Hij deed dit samen met burgemeester Aboutaleb.

Een idee als ‘Drinkbare Maas’ is nodig om tot een betere waterkwaliteit te komen. Drinkbare rivieren tonen een gezonde levensomstandigheid aan voor mens en dier. Wanneer we uit een rivier kunnen drinken, betekent dit dat alles rond deze rivier gezond en in balans is. Water uit de rivieren kan alleen maar drinkbaar zijn als alle activiteiten en relaties in het hele stroomgebied van deze rivier hieraan bijdragen.

‘Burgemeesters voor een Drinkbare Maas’ kwamen afgelopen week voor de vijfde keer samen, dit jaar in Rotterdam! Een dag met 100 deelnemers uit Frankrijk, België en Nederland. Naast toespraken en presentaties, bespraken de deelnemers in groepjes welke stappen we moeten ondernemen om hoe dan ook een drinkbare Maas uit te kunnen voeren in de toekomst. ’s Middags voeren zij in bootjes over de Maas om hierover door te praten.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is vorig jaar partner geworden van het netwerk ‘Mayors for a Drinkable Meuse’ van initiatiefneemster Li An Phoa.