Eerste voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen bekend

17 maart 2023
In ons gebied zou volgens de huidige tussentelling Water Natuurlijk op de eerste en de VVD op de tweede plaats blijven en op de derde plaats de BBB binnenkomen.

Voorlopige uitslag verkiezingen

Dit is een voorlopige uitslag op basis van ca. 99% van de stemmen per partij omdat van 1 stembureau de stemmen nog niet geteld zijn. Dit weekend komen alle volledige gegevens bij ons binnen en gaan we deze controleren.

Maandag 20 maart om 10 uur wordt de voorlopige uitslag en het opkomstpercentage bekendgemaakt op ons hoofdkantoor. Donderdag 23 maart verwachten wij de definitieve uitslag inclusief de zetelverdeling en de kandidaten te kunnen bekendmaken.

Uit de tussentijdse informatie lijkt de opkomst voor ons waterschap al wel opnieuw hoger dan de bij de vorige verkiezingen.

Dijkgraaf Toon van der Klugt over deze uitslag:
“We zijn blij dat veel inwoners van hun democratisch recht gebruik hebben gemaakt en daarmee ook uitdrukking hebben gegeven het belang van het waterbeheer in Schieland en de Krimpenerwaard te zien. Onze taken zijn helder: de zorg voor sterke dijken, schoon en voldoende water. En die uitdagingen zijn, gezien de toenemende kans op zowel langdurige droogte als extreme hoosbuien en de aanstaande zeespiegelstijging, groot voor dit bijzondere gebied, waarin we nog veel willen bouwen. Ondanks die heldere taken en onze stemwijzer was het, hoorden wij vaak, voor veel mensen toch lastig een keuze te maken. Maar het belang van het werk en de bereidheid een mandaat aan een bestuur daarvoor te geven, zijn weer gegroeid. Daar zijn wij blij mee en wij gaan door op de weg om de komende bestuursperiode steeds meer mensen bekend te maken ons werk en daarbij te betrekken. Dat laatste is namelijk ook echt nodig om ons gebied klimaat- en waterbestendig te maken.”