Geen water uit plassen halen of water in plassen lozen

29 juni 2023
Het is niet toegestaan om zonder vergunning water uit de Kralingse Plas, Bergse Plassen, Bleiswijkse Zoom, Zevenhuizerplas, Eendragtspolder en Krimpenerhout te halen.

Ook water lozen in deze plassen mag niet.

Deze regel geldt altijd. Nu het droog en warm weer is, brengen we het verbod nog eens extra onder de aandacht. De regel is bedoeld om de waterkwaliteit van de plassen beter te kunnen beschermen.

Zorgvuldig waterbeheer

In ons werkgebied zijn de Eendragtspolder, Bergse Plassen en de plassen met zwemwaterlocaties Kralingse Plas, Zevenhuizerplas, Bleiswijkse Zoom en Krimpenerhout min of meer afgesloten wateren. Dat maakt de plassen gevoeliger voor onbedoelde veranderingen en ongewenste stoffen en bacteriën in het water. Daarom is het belangrijk om het water zorgvuldig te beheren. Om die reden is het niet toegestaan om ongevraagd en ongepland water in en uit deze plassen te laten.

Wat mag wel en wat niet?

Meer weten over het gebruiken van water of oevers, en of daarvoor toestemming nodig is? Kijk op onze webpagina ‘aanvragen en melden’. Daar staat informatie over wat is toegestaan zonder vergunning en voor welke activiteiten of werkzaamheden een melding of een vergunning nodig is.