Gemalen draaien volop door hevige regenval

13 januari 2023
In de afgelopen dagen is er veel regen gevallen en op sommige locaties viel meer dan 50 mm. De komende dagen wordt nog meer neerslag verwacht.

De gemalen in ons gebied draaien dan ook volop om al deze regen af te voeren. Alle regen die nu valt, wordt door de bodem niet meer opgenomen en voeren we zo snel mogelijk af om wateroverlast te voorkomen.

Extra maatregelen

We nemen als hoogheemraadschap extra maatregelen om de waterpeilen in de sloten laag te houden en/of te krijgen. We hebben vier extra pompen geplaatst om meer water af te voeren. Bij het recreatiegebied Hitland op de grens van Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel hebben we twee extra pompen geplaatst. Deze pompen kunnen wel voor geluidsoverlast zorgen.

In de Krimpenerwaard stijgt het water in de sloten en komt op sommige plaatsen over de weg heen. Dit is te zien op de Gouderakse Tiendweg. We hebben in dit gebied ook een pomp geplaatst en een pomp in Haastrecht.

We houden de watersituatie in ons gebied het komend weekend goed in de gaten. Als het nodig is, nemen we extra maatregelen.

Water op Gouderakse Tiendweg

Water op Gouderakse Tiendweg