Girlsday: meidenklassen bezoeken onze awzi

Girlsday: meidenklassen bezoeken onze awzi

Hoogheemraad Agnes van Zoelen presenteert

Op donderdag 11 april was het Girlsday. In heel het land openen bedrijven en organisaties hun deuren om meisjes kennis te laten maken met techniek. Zo’n 25 meiden (1e-4e klas) van het STC Vmbo College uit Rotterdam bezochten afvalwaterzuiveringsinstallatie (awzi) Kralingseveer.

Afvalwaterzuivering

“Zonder toiletten, rioleringen en awzi’s zouden heel veel mensen doodgaan aan allerlei ziektes,” zo concludeerde een meisje na de excursie.

Aan het begin van de bijeenkomst kregen leerlingen de vraag voorgelegd met welke techniek ze denken dat we het afvalwater op deze awzi schoonmaken. De ideeën waren heel divers: filteren, koken, bezinken, met een absorptiemiddel afscheiden, met een zeef. Tijdens een rondleiding kregen ze vervolgens de praktijk van de afvalwaterzuivering te zien.

Hoogheemraad Agnes van Zoelen: “Heel goed dat we zo mee kunnen helpen om meisjes nog eens te laten ontdekken dat water en techniek leuk is. Hopelijk kiezen zo steeds meer vrouwen voor technische beroepen.”

Meiden op awzi Kralingseveer

Girlsday 2019

Girlsday is een initiatief voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT. In totaal zijn deze dag in heel Nederland bijna 11.000 meisjes bij 378 bedrijven op bezoek gegaan.