Gratis schetsontwerp voor een groene tuin!

31 januari 2023
Woont u in gemeente Lansingerland en wilt u uw versteende tuin veranderen? Meld u dan nu aan voor een gratis schetsontwerp voor uw tuin op zaterdag 18 maart.

UPDATE: helaas zijn alle plaatsen en reserveplaatsen bezet en kunt u zich niet meer inschrijven.

Een groene tuin houdt water vast, zodat niet al het regenwater direct in het riool verdwijnt. Bovendien is het in een groene tuin al snel 100 koeler dan in een tuin met veel bestrating en trekt meer vlinders en vogels. Met deze actie willen de gemeente en waterschappen een aantal inwoners helpen om hun tuin groener in te richten.

Het klimaat verandert, wij dus ook!

Hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen leiden steeds vaker tot overlast en schade. Door bebouwing en verharding stroomt het regenwater bovendien direct af naar het riool, in plaats van dat het wordt vastgehouden voor droge tijden. Door uw tuin te vergroenen, houdt u het waardevolle regenwater langer vast en stroomt het niet direct het riool in.

Gratis tuinontwerp

Op 18 maart gaan drie ecologisch tuinontwerpers aan de slag met het maken van tuinontwerpen in woonzorgcentrum De Stander, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. U gaat naar huis met een tuinschets en groene, watervriendelijke ideeën voor uw tuin. De vrijwilligers van de lokale afdeling van Groei en Bloei komen in juni langs om de tuinen te beoordelen. De meest groene tuin ontvangt een ‘groene’ cadeaubon ter waarde van € 75,-. Deze actie is een initiatief van Klimaatkrachtig Delfland, Steenbreek Lansingerland, gemeente Lansingerland en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Aanmelden

Helaas zijn alle plaatsen en reserveplaatsen bezet en kunt u zich niet meer inschrijven.