Jarig hoogheemraadschap lanceert interactieve kaart

28 april 2023
Op 14 mei 2023 bestaat het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard meer dan 750 jaar.

Dat vieren we met een aantal activiteiten waar u ook aan deel kunt nemen.

Ter gelegenheid van ons jubileum hebben we een interactieve kaart gemaakt. Deze digitale kaart brengt verleden, heden en toekomst bij elkaar. Lees hier bijzondere waterverhalen, interessante weetjes en bekijk video's van ons waterwerk. Ook staan alle jubileumactiviteiten en -locaties op de kaart. Gebruik de kaart om je weg te vinden in ons werkgebied en om meer te ontdekken van ons waterwerk.

Geocache

Ook is op deze kaart (www.hhsk.nl/kaart750) een zogenoemde geocache te vinden. Ofwel: een ‘schat’ waar je naar op zoek moet met je smartphone en geocache-app. Wie de ‘schat’ vindt, maakt kans op twee vrijkaarten voor Diergaarde Blijdorp.

Expositie ‘de Blauwe Draad’ over 750 jaar waterbeheer

Naast de lancering van de interactieve kaart, opent het hoogheemraadschap op 1 mei de expositie ‘de Blauwe Draad’ met daarin een blik op het vroegere, huidige en toekomstige waterbeheer. De expositie is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur te bekijken in de foyer van het hoofdkantoor van het hoogheemraadschap aan de Maasboulevard 123 in Rotterdam. Toegang, thee en koffie zijn gratis.

de blauwe draad

Hoera, wij bestaan 750 jaar! Duik in waterverhalen van ons verleden, heden en toekomst.