Jongeren vernieuwen

2 december 2022
Op 23 november kwam een groep jongeren bij elkaar. Zij reisden met de watertaxi vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam naar het Innovation Dock op het RDM-terrein.

Het Innovation Dock is een broedplaats voor vernieuwende start-ups, marktpartijen en onderwijsinstellingen. Zij werken samen aan toepasbare vernieuwingen voor een slimmere, schonere en mooiere leefomgeving.

Onze jonge meedenkers kregen eerst een rondleiding langs de verschillende vernieuwende bedrijven op het terrein. Daarna was het tijd voor de groep om zelf in actie te komen! Ze gingen aan de slag met het testen van een nieuw waterspel. Dit spel wordt ontwikkeld door bureau Cobalt om op een speelse manier waterbewustzijn van leerlingen in het voortgezet onderwijs te vergroten. Er werd gestreden, gediscussieerd, gebouwd en gesprint! De jongeren bedachten met elkaar nieuwe opdrachten en verbeteringen voor een volgende testronde van het spel.

Groepen met jonge meedenkers komen bij elkaar voor het aanstaande 750-jarig jubileum van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het doel is om ideeën uit te wisselen met jonge denkers over educatieve programma’s, waarmee op langere termijn waterbewustzijn onder jongeren vergroot wordt.