Jongerenpanel denkt mee over waterspeurtochten Miniworld Rotterdam

28 september 2023
Kunnen de waterspeurtochten voor kinderen in Miniworld Rotterdam wellicht anders of beter? Of zijn ze al prima zo?

Met die vragen ging het jongerenpanel van hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard op 27 september aan de slag.

Het was de derde keer dit jaar dat het jongerenpanel bij elkaar kwam. In totaal meldden elf jongeren zich bij de ingang aan het Weena 745. Met veel enthousiasme dompelden de jongeren zich onder in de 650 m2 miniatuurwereld die naast uitgestrekte polderlandschappen bekende Rotterdamse iconen als de Kuip, Erasmusbrug en de miniatuurhaven laat zien. En sinds kort dus ook ‘ons’ gemaal Schilthuis.

Ton van Hoorn van Miniworld startte met een korte introductie over de ontstaansgeschiedenis van Miniworld Rotterdam en deelde de randvoorwaarden van de waterspeurtocht. Zo moet die educatief zijn, in toegankelijke taal, over waterbeheer gaan en binnen een uur kunnen worden uitgevoerd. Nadat de jongeren de bestaande waterspeurtochten ter plekke grondig hadden doorgenomen, kwamen ze met hun waardevolle reacties.

Meer doe-dingen

Zo vond een van de jongeren dat de speurtocht meer doe-dingen mag bevatten. Denk aan ‘molens tellen’ of iets van water in de miniatuurwereld ‘opspeuren’.

“Ook mag de waterspeurtocht interactiever en mogen de vragen meer in relatie staan tot de miniaturen die je ziet. Nu lijkt de waterspeurtocht meer op een toets of kennistest over waterbeheer”, zei een andere jongere.

Tamara Boelee van Miniworld Rotterdam was heel blij met alle tips en tops en nodigde de jongeren uit om begin volgend jaar de aangepaste waterspeurtocht nog eens te testen. Daarop werd erg enthousiast gereageerd.

Volgende jongerenpanel

Op 15 november (van 17.00 tot 19.00 uur) staat het volgende jongerenpanel op het programma (laatste van dit jaar). Ben je tussen de dertien en twintig jaar en vind je het leuk om mee te denken over een watervraagstuk, stuur dan een mail naar: communicatie@hhsk.nl. Er is ruimte voor max. 20 jongeren.