Kapotte leidingen bij gemaal Oostgaarde worden gerepareerd

Kapotte leidingen bij gemaal Oostgaarde worden gerepareerd

Plek kapotte leidingen

Bij gemaal Oostgaarde in Capelle aan den IJssel zijn twee leidingen die water van het gemaal naar de Hollandsche IJssel pompen stuk gegaan.

Op de plek is een kleine sinkhole ontstaan. De leidingen zijn van elkaar los getrokken en moeten weer aan elkaar vast worden gemaakt. Het duurt naar verwachting twee tot drie dagen om dit te repareren. 

UPDATE - 11-03-2020
De leidingen zijn gemaakt en het gemaal Oostgaarde werkt weer. Er wordt klei aangebracht en een begin gemaakt aan het dichten van de dijk. Morgen, 12 maart, maken we de weg dicht en ruimen we op.

Om de leidingen te repareren, is de weg afgezet op de Groenedijk in Capelle aan den IJssel tussen de Zuiderbreedte en de Klaas Klinkertkade. De afzetting heeft geen gevolgen voor het wegverkeer. Er zijn opritten voor en na de plaats op de dijk waar de leidingen gerepareerd moeten worden. Met borden staat bij deze opritten aangegeven dat je hier niet de dijk op kan. 

Het gemaal is stilgezet om de leidingen te kunnen repareren. Water kunnen we blijven afvoeren naar de rivier via een ander gemaal in de buurt. Daarbij houden we rekening met de neerslag die die komende dagen wordt verwacht. Zo houden de wijken Oostgaarde en Middelwatering in Capelle aan den IJssel droge voeten.