NIEUWE BOMEN EN MEER GROEN OP ZUIVERING, OUDE BOMEN WORDEN HERGEBRUIKT

Op onze afvalwaterzuivering Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel worden bomen weggehaald. De bomen in de houtwal (een soort muur van bomen) zijn aan het eind van hun levensduur. Daarnaast vinden er nieuwe ontwikkelingen plaatst op de zuiveringen waar ruimte voor wordt gemaakt. De kappen over de waterbassins worden vernieuwd en er komen zonnepanelen op de daken.

NIEUWE BOMEN EN MEER GROEN

Na de werkzaamheden komt er nieuw groen terug op het terrein. Langs de randen van de waterbassins worden bessenstruiken aangeplant. Ook worden er nieuwe bomen geplant op andere delen van het terrein.

Na de werkzaamheden bekijken we het ecologische beheer op het terrein. We gaan in fases maaien zodat bloemen, planten, vogels en insecten meer kans hebben om zich te ontwikkelen. Daarnaast willen we extra vlinderstroken inzaaien.

OUDE BOMEN HERGEBRUIKEN VOOR BIODIVERSITEIT

De takken van de oude bomen worden gebruikt om takkenrillen (afscheiding van gevlochten takken) van te maken. Zo wordt het aangezicht van de waterbassins verfraaid. Dit is ook erg goed voor de biodiversiteit. Tussen de takken kunnen vogels en insecten zich nestelen.