Nieuwsoverzicht

Operatie Steenbreek Krimpen aan den IJssel

Acties in het Pinksterweekend! Operatie Steenbreek timmert flink aan de weg in Krimpen aan den IJssel! Op 13 april was er een geslaagde informatieavond in de raadszaal over de Leve(n)deTuin. Samen met de NVWK werden er boeiende lezingen gegeven over het belang van een groene tuin, natuur inclusief bouwen, vogels en het belang van bijen in de voedselketen. In het Pinksterweekend komt Operatie Steenbreek met twee heel andere acties.

Lees nieuwsbericht

Nieuwe website: waterdiertjes tellen om de waterkwaliteit te bepalen

Op 7 mei start, in de Week van Ons Water, de Nationale Waterdiertjestelling waarbij scholieren van basis- en voortgezet onderwijs uit het hele land waterschorpioenen, libellenlarven, rugzwemmers en andere waterdieren tellen. Gegevens uit de telling van de waterdiertjes kunnen waterbeheerders helpen bij het bepalen van de kwaliteit van ons water. Biodiversiteit is een goede graadmeter voor de kwaliteit. De organisatoren hopen met de waterdiertjestelling meer inzicht te krijgen in de verschillen in biodiversiteit in de Nederlandse wateren en de achtergrond daarvan.

Nieuwe website: waterdiertjes tellen om de waterkwaliteit te bepalen

Educatievrijwilligers bij het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Sinds een aantal jaren zijn er vrijwilligers bij ons waterschap actief die groepen, waaronder scholieren, ontvangen op de afvalwaterzuiveringsinstallatie (awzi) Kralingseveer en het gemaal Abraham Kroes. Twee keer per jaar komen zij bij elkaar. De ene keer om ervaringen uit te wisselen en de andere keer om het gebied in te gaan en kennis op te doen van het zichtbare werk van ons hoogheemraadschap.

Educatievrijwilligers bij het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard