Op pad met… energiebron Lisa Goossens

18 november 2022
Lisa Goossens (24 jaar oud) is een van onze ‘nieuwste’ collega’s. Ze werkt slechts 5 maanden bij het waterschap, maar veel mensen kennen haar al.

Mede door haar enthousiasme is ze al bij verschillende projecten betrokken en daardoor zichtbaar in de organisatie. Ik ging aan de wandel met Lisa in Hitland (het natuurgebied tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel).

Wetenschapper en docent

Lisa, opgegroeid in Heemstede (bij Haarlem), kwam voor haar bachelorstudie technische aardwetenschappen (Applied Earth Sciences) naar Delft. Daar volgde ze ook een minor educatie, waardoor ze een tweedegraads educatiebevoegdheid heeft. Dat betekent dat ze voor de klas mag staan in de onderbouw op middelbare scholen.

Een belangrijke rol voor water (en natuur) in haar leven

Water had altijd al een belangrijke plaats in het leven van Lisa. “Ik ben opgegroeid aan de Leidsevaart. We hadden een kano, supplank en een bootje en dus was ik veel op het water te vinden! Ze noemden me zelfs een ‘op het waterrat’. Verder waren we veel bezig met de natuur. Ik ging vaak met mijn ouders op fiets- of wandelvakantie, waardoor we veel van de omgeving zagen. Dat maakte dat ik in mijn werk iets met natuur, water en landschap wilde doen.”

“Mijn functie is op m’n lijf geschreven!”

Na haar master Watermanagement te hebben afgrond, ging ze op zoek naar een baan. En heel gericht, want Lisa wist goed wat ze (wel en niet) wilde. “Tijdens mijn master had ik twee keer stage gelopen bij een ingenieursbureau. Daar was het uurtje factuurtje en veel computerwerk. Ik miste het sociale aspect. Ik besloot dat ik iets wilde doen met water en de overheid, om zo ook iets te betekenen voor de maatschappij.”

“HHSK leek mij een interessante organisatie om voor te werken, omdat het waterschap te maken heeft met een diverse omgeving: stad én platteland. Daarom besloot ik een open sollicitatie te sturen.” Na twee gesprekken kwam het verlossende woord. “Ik stond op 3.000m hoogte op de piste toen ik een telefoontje. Ik had de baan! Een baan die op m’n lijf is geschreven!”

“Al helemaal ingeburgerd!”

Na 5 maanden voelt Lisa zich “al helemaal ingeburgerd”. Onder andere de diversiteit in werkzaamheden bevalt haar erg goed. “Ik heb elke dag zin om aan de slag te gaan door de diversiteit in mijn werk en mijn leuke collega’s. Ik zit niet alleen achter de computer, maar neem deel aan overleggen, werkplaatssessies en andere externe bijeenkomsten. Verder stond ik op de Wereldhavendagen en ben ik HHSK-ambassadeur voor studenten. Dat vind ik ook erg leuk om te doen! Verder spreekt het sociale aspect mij bijvoorbeeld erg aan en het buiten zijn in de natuur. Ook de inhoud van mijn werk is interessant, ik heb dan echt een passie voor water en bodem. Ik ben daarom erg benieuwd naar waar we over 10 jaar staan!”