Op wie stemmen 15 maart? Vul de stemhulp in!

6 februari 2023
Op 15 maart zijn de waterschapsverkiezingen.

Om u als inwoner van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard te helpen bij het maken van uw stemkeuze is MijnStem beschikbaar . Met stellingen over lokale thema’s krijgt u snel inzicht in partijstandpunten. De partijen hebben hun mening gegeven bij de stellingen én hun standpunten toegelicht.

Lokale thema’s

Voor de stemhulp zijn thema’s verzameld die spelen bij het waterschap en er is gekeken naar de partijplannen. Met een analyse van partijprogramma’s is bepaald welke stellingen in de stemhulp komen. Zo doet de stemhulp recht aan wat er speelt in de regio. De stellingen in de stemhulp laten vooral zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen.

Meer smaken, makkelijker in te vullen

MijnStem nodigt kiezers én partijen uit nuance aan te brengen in hun antwoord, in plaats van alleen eens of oneens aan te klikken. Bij elk van de stellingen bepaalt de invuller met een schuifbalk zijn eigen positie. Bovendien kan de invuller zich per stelling oriënteren op de standpunten van de partijen.

Na het invullen ziet u met welke partijen u de meeste overeenstemming heeft. Op deze manier krijgt u meer inzicht in de verschillen tussen partijen op.

Stemhulp als favoriete informatiebron

De helft van de mensen die gaat stemmen maakt gebruik van een stemhulp. Bij de groep tot 45 jaar is een stemhulp zelfs veruit de populairste manier om informatie te verzamelen over de verkiezingen.

Alle stemhulpen zijn te bereiken via www.MijnStem.nl en www.MijnStem.nl/waterschappen.