Stadskwekerij De Kas opent een bijzondere werkplek

Stadskwekerij De Kas opent een bijzondere werkplek

Stadskwekerij

Op donderdagavond 31 januari 2019 opent Stadskwekerij De Kas aan de Van Beuningenstraat 22 te Rotterdam een bijzondere, warme werkplek.

Studenten van de opleiding bouwkunde aan de TU Delft hebben nagedacht over de vraag hoe op een flexibele manier comfortabele werkplekken in kassen kunnen worden gemaakt. Voorwaarde was daarbij rekening te houden van zeer lage temperaturen in de winter en zeer hoge in de zomer. Een andere voorwaarde is dat de werkplek(ken) zonder torenhoge energierekening comfortabel moeten zijn.

De studenten exposeren het ontwerpproces en het concrete eindresultaat als basismodel. Dit basismodel wordt later verder uitgewerkt.

Waarnemend dijkgraaf Toon van der Klugt zal samen met Deltaplan, TU Delft en de wijkraad de expositie en het concrete eindresultaat onthullen.

Duurzaam waterschap

Het hoogheemraadschap juicht dit duurzame initiatief toe. Waarnemend dijkgraaf: “Wij ondersteunen het duurzaam denken en doen, zoals deze duurzame, energiezuinige oplossing waardoor nieuwe functies in bestaande gebouwen mogelijk worden gemaakt. Duurzame oplossingen zijn nodig om gesteld te staan voor de gevolgen van klimaatveranderingen, zoals lange perioden van droogte (denk aan afgelopen zomer die duurde tot ver in de herfst) en stevige hoosbuien”.

Stadskwekerij de Kas biedt een groot publiek inspiratie op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar kunnen bezoekers gaan zien en ervaren wat zij zelf aan maatregelen kunnen gaan nemen om wateroverlast te voorkomen, bijvoorbeeld door regenwater te infiltreren, vast te houden of te hergebruiken. “Wij als waterschap werken graag samen met overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven en bewonersinitiatieven aan initiatieven om droge voeten te houden”, zegt Toon van der Klugt.

Kijk voor het programma op de website van Stadskwekerij De Kas