Studenten maken schaalmodellen van ons gebied

21 oktober 2022
Op maandag 10 oktober kwamen 50 eerstejaars studenten Watermanagement van de Hogeschool Rotterdam op bezoek bij het waterschap.

Ze presenteerden maquettes die hadden gemaakt van ons gebied. Bijvoorbeeld van de Eendragtspolder, het Benthemplein en de Robuuste doorvoerroute Krimpenerwaard. De winnaar was het groepje dat een maquette maakte van het Vijfde Dorp in de Zuidplaspolder.

Zowel medewerkers van het waterschap als studenten lieten hun enthousiasme klinken: "Dit zijn eerstejaars die dit in vier weken bedacht en uitgevoerd hebben? Ja dat vind ik echt wel knap hoor." En: “De maquette maken was een hoop werk, maar als je ziet hoe de mensen van het waterschap zo enthousiast zijn, dan geeft dat wel energie ja,” aldus een van de studenten.

Een aantal maquettes zal te zien zijn als expositie op kantoor. Dit vormt ook onderdeel van het educatieve programma dat past in het jubileumjaar volgend jaar waarbij we vieren dat ons waterschap 750 jaar bestaat. Studenten denken met ons mee over verleden, heden en toekomst van ons waterschap en het waterbeheer.