Studenten presenteren schaalmodellen watersysteem

12 oktober 2023
Zo’n 70 eerstejaars studenten Watermanagement van de Hogeschool Rotterdam kwamen vorige week op bezoek bij ons waterschap.

Zij hebben zich verdiept in verschillende delen van ons werkgebied, onder andere met een excursie in september naar de Eendragtspolder, de Krimpenerwaard of de polder Bleiswijk. Tijdens een lunchmarkt op 4 oktober presenteerden de studenten in groepjes in totaal 20 schaalmodellen die ze hadden gemaakt van ons gebied.

“Iedereen wil iets anders met het water”

De winnaar was een groepje dat een model maakte van de Zuidplaspolder. In dit filmpje geven ze een toelichting bij hun schaalmodel: “We willen met dit model laten zien dat iedereen iets anders wil met het water, maar de overheid moet toch een oplossing vinden.”

Video schaalmodel zuidplaspolder

Om deze video te bekijken, moet je social cookies accepteren

Onder de indruk

Dijkgraaf Toon van der Klugt was ook bij de lunchmarkt en ging met studenten in gesprek over hun modellen: “Ik ben onder de indruk van een behoorlijk aantal werkstukken en de uitleg daarbij. De studenten zijn enkele weken geleden aan hun opleiding begonnen, maar laten zien dat ze zich in korte tijd heel goed in het waterbeheer in een gebied hebben kunnen verdiepen.”

Expositie 750 jaar hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Ook vorig jaar hebben eerstejaars studenten Watermanagement schaalmodellen gemaakt.

Een aantal modellen is te zien in de mini-expositie die momenteel op kantoor is te zien. Dit vormt onderdeel van het educatieve programma dat past in het jubileumjaar waarbij we vieren dat ons waterschap 750 jaar bestaat. Studenten denken met ons mee over verleden, heden en toekomst van ons waterschap en het waterbeheer.